Total
98
Shares

SARAJEVO, 26. decembar – U organizaciji glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hfz. Kenana-ef. Musića i predsjednika Izvršnog odbora MIZ Sarajevo g. Jusufa Zahiragića u srijedu 26. decembra upriličen je tradicionalni prijem i druženje za penzionisane imame, te službenike i službenice sarajevskog medžlisa u penziji.

Predsjednik IO MIZ Sarajevo g. Zahiragić je na samom početku izrazio svoje zadovoljstvo što je završetak još jedne poslovne godine okrunjen sastankom i druženjem sa penzionisanim imamima i službenicima MIZ Sarajevo koji su dali nemjerljiv doprinos u razvoju medžlisa i njegovih institucija, G. Zahiragić se zahvalio svim penzionisanim službenicima na dugogodišnjem predanom radu i na tome što su svojim radom, trudom i hizmetom očuvali jedinstvo Islamske zajednice, njene vrijednosti i tradiciju.

Glavni imam dr. hfz. Musić se u svom obraćanju zahvalio svima na njihovom doprinosu i pozvao penzionisane imame da svojim bogatim iskustvom i savjetima pomognu rad medžlisa i rad njega kao glavnog imama.

Izrazivši zadovoljstvo nastavkom tradicije vođenja računa o svojim uposlenicima, glavni imam je sa prisutnima podijelio dva hadisa Božijeg Poslanika a.s. u kojima se poručuje “kako je od poštovanja prema Allahu dž.š., poštovanje prema onome ko je osijedio u islamu” te hadis koji se odnosi na imame posebno, a to je da su “oni koji su učeni, nosioci naslijeđa Muhammeda s.a.v.s.”, zbog čega zaslužuju poštovanje, ne samo zbog svojih godina i penzije, nego i sa aspekta misije u kojoj su bili i što su iza sebe ostavili brojne odgojene generacije kroz mukotrpan rad u mektebima i džamijama.

U ugodnoj atmosferi i lijepom druženju, glavni imam dr. Musić i predsjednik g. Zahiragić, zahvalili su imamima te službenicima medžlisa na njihovom dugogodišnjem radu poželivši im dobro zdravlje i uručivši im tom prilikom prigodne hedije i poklone.