Total
82
Shares

U petak, 23. novembra, 2018. godine, poslije džuma-namaza, u džematu Teftedarin Do (Sokolje-Briješće), povodom mjeseca rebiu-l-evvela, upriličen je slatki bazar sa motom: vratimo osmijeh jetimima!

Ovaj projekat je plod plemenite ideje ženskog aktivizma eefdu džematu gdje su vrijedne članice aktivizma u svojoj režiji spremile kolače, sok, kahvu i pite. Ohrabruje nas činjenica da je dosta omladine bilo uključeno u ovaj projekat, kao i muškog dijela džemata.

Ovim povodom je imam mr. Adis ef. Sultanović održao tematsku hutbu o jetimima naglasivši našu zajedničku obavezu brige o jetimima. Poslije namaza je uslijedila realizacija ovog projekta i bilo je zaista zadovoljstvo gledati veliki broj džematlija koji su se odazvali i podržali slatki bazar. Ukupljena sredstva su donirana u kućnim posjetama za tri jetima, uz jake emocije, suze, ali i riječi podrške i naše obećanje da ih nećemo zaboraviti, jer nas je Muhammed, a.s., podučio i pozvao na brigu o njima.

Na kraju želimo da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se osmijeh vrati na lice jetima u džematu Teftedarin Do.

Sumeja Sultanović