Total
41
Shares

Proteklog vikenda na području Muftiluka sarajevskog održane su debate na kojima su učestvovali koordinatori i aktivisti Mreže mladih. Ovim debatama završen je jesenji semestar Mreže mladih.

Na završnoj debati u Visokom učestvovali su mladi iz Visokog i Sarajeva, tj. koordinatori Mreža mladih Visoko, Gračanica, Stari Grad i Centar. Na debati u džamiji džemata Grbavica II prisustvovali su mladi iz Kaknja, Vogošće, Ilijaša, Novog Sarajeva i Novog Grada, dok su na debati, koja se održala u džamiji u Lužanima na Ilidži, prisustvovali koordinatori Mreža mladih Ilidža, Hadžići, Vareš i Breza.

Na ovim završnim debatama omladinci su razgovarali o aktuelnim temama, društvenim problemima, izazovima pred kojima se nalaze mladi ljudi, osvrćući se posebno na važnost čuvanja morala i suprotstavljanja svim problemima i pošastima savremenog društva.

Tokom razgovora, diskusija i druženja mladi su pokazali visoku svijest o ambijentu i okruženju u kojem žive kao i spremnost za organiziranje i zajedničko djelovanje nasuprot svih izazova i opasnosti pred kojima se nalaze mladi ali i cjelokupno naše društvo.