Total
24
Shares

SARAJEVO, 01. decembar – U subotu, 01. decembra, 2018. godine, u džematu Teftedarin Do (Sokolje -Briješće), tradicionalno je upriličen bogat mevludski program povodom mjeseca rebiu-l-evvela. I pored veoma hladne noći, veliki broj džematlija je došao u džamiju da svoja srca ispuni toplotom zikra i mevluda.

Program su izveli između ostalog učenici mekteba, mektebski hor na čelu sa muallimom Sumejom Sultanović, imami MIZ Sarajevo i MIZ Kakanj, kao i nadaleko poznati učač ilahija Bilal Zukan iz Kaknja. Domaćin mevludske svečanosti je bio mr. Adis ef. Sultanović koji je na početku programa poselamio prisutne i izrazio dobrodošlicu svima. Nakon toga su učesnici programa uljepšali mevludsku svečanost učeči ilahije, kaside, mevlud, zikr i čitajući prigodne recitacije o Muhammedu, a.s.

Na kraju je vaz kazivao hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović, govoreći o značaju Poslanika, a.s., i njegove prakse u životima muslimana. Poslije programa, uslijedilo je druženje u prostoriji mekteba uz zakusku, lijep muhabbet i učenje ilahija.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Džematskom odboru, ženskom aktivizmu džemata, kao i svima drugima koji su dali doprinos da ova mevludska svečanost protekne u dobroj organizaciji i lijepoj atmosferi. Na kraju možemo zaključiti da je i ove godine iz džemata Teftedarin Do odaslana poruka ljubavi prema poslaniku Muhammedu, a.s.

Sumeja Sultanović