Total
0
Shares

U nedjelju 04.11.2018. godine na inicijativu imama sa područja općine Hadžići upriličena je posjeta Srebrenici. Ova posjeta realizovana je u društvu sa preko 500 mekteblija iz svih džemata sa područja općine Hadžići, 40-ak članova Mreže mladih Hadžići te 30-ak roditelja.

Bila je to najveća organizovana posjeta ovome gradu, kada su u pitanju djeca, što je potvrdio i glavni imam MIZ Srebrenica Damir ef. Peštalić. Ef. Peštalić je po dolasku u Srebrenici izrazio dobrodošlicu gostima, zahvalivši im se na ovoj značajnoj posjeti. Također prisutne je dočekala i Amra Begić, koja je održala historijski čas za sve prisutne.

Posjetioci su imali priliku obići sva bitna mjesta stradanja Bošnjaka u ovom gradu. U samom Memorijalnom centru u Potočarima, imami su poklonili proučenu hatmu koju su proučili članovi Mreže mladih iz Hadžića, te Jasine pred duše šehida koje su učili učenici mekteba.

Zajedno sa imamima, za realizaciju ove posjete zaslužni su i džematski odbori te donatori, koji su pripremili i prigodne poklone za polaznike mekteba na području Medžlisa IZ Srebrenica.