Total
0
Shares

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019. Šesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 08. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema šestog izdanja je 14. manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, s obzirom da će ova tradicionalna manifestacija kojom MIZ Sarajevo obilježava rebiu-l-evvel, mjesec rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda a.s., biti održana po 14. put u periodu od 09. novembra – 08. decembra tekuće 2018. godine.

U okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor sa hfz. Ammarom Bašićem sa kojim razgovaramo o Manifestaciji “Selam, ya Resulallah”, zatim o mevludu i našem odnosu prema Poslaniku a.s. i njegovoj tradiciji.Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam najavu svečanog otvaranja ovogodišnje Manifestacije koje će se desiti u petak 09. novembra, a Vašoj pažnji  preporučujemo i izvod iz hutbe hfz. Osmana ef. Kalabića, imama, hatiba i muallima u džematu Sokolović kolonija II, pod naslovom “Selam, ya Resulallah”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

6. Zajedno u dobru – 08.11.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!