Večeri muslimanske duhovnosti u ispunjenoj Skenderiji okončana 14. manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”

U subotu 08. decembra 2018. godine pred nekoliko hiljada posjetilaca u dvorani “Mirza Delibašić”, KSC Skenderija, upriličena je posljednja aktivnost 14. po redu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku  “Selam, ya Resulallah”, pod nazivom Večer muslimanske duhovnosti.
Share
20
View Post

Promocija braka i porodice sa mladim bračnim parovima

U Domu mladih KSC Skenderija u petak 07. decembra održano je prigodno druženje za mlade bračne parove koji su vjerski vjenčali u toku 2017. godine. Ovo je jedan od novih sadržaja u okviru ovogodišnje, 14. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, koji je održan pod nazivom “Promocija braka i porodice”.
Share
10
View Post

Dr. Ahmet Alibašić predstavio “Institucije i politike socijalne brige u islamskoj civilizaciji”

U okviru 14. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, u ponedjeljak 03. Decembra, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci upriličeno je predavanje o Muhammedu a.s. na temu: “Institucije i politike socijalne brige u islamskoj civilizaciji”. Posljednji gost predavač u okviru ciklusa predavanja o Muhammedu a.s. bio je dr. Ahmet Alibašić, profesor na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Share
26
View Post

Otvoreni mektebski dan ispunjen znanjem i radošću

U okviru 14. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah” u Domu mladih KSC Skenderija održan je tradicionalni program Otvoreni mektebski dan. Program su pripremile i izvele mekteblije sarajevskih mekteba, učenici sarajevskih osnovnih škola i Mektebski bulbuli, koji su izvedbama ilahija i koreografijom zabavili veliki broj prisutne djecu.
Share