Total
24
Shares

U subotu, 03. novembru 2018. godine/ 25. safera 1440. H. godine poslije akšam namaza organizovana je radionica u našem džematu pod nazivom „A tebe smo Poslaniče, kao milost svjetovima poslali.“

Ovu radionicu je organizovao imam džemata hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović sa koordinatorima našeg džemata za „Mrežu mladih“ pri općini Centar, MIZ Sarajevo. Radionici je prisusutvovao kordinator  „Mreže mladih“  iz Općine Centar Muhamed ef. Hasanović. Također, bili su prisutni koordinatori iz drugih džemata.

Druženje je otvoreno učenjem ašereta. Dobrodošlicu je iskazao imam džemata Soukbunar, a Muhamed ef. Hasanović je pojasnio zbog čega je bitna „Mreža mladih“, i šta ona ustvari znači za svaki džemat i šire. Nakon toga pristupili smo radionici i kvizu koji su pripremili koordinatori, a koja se odnosila na našeg Poslanika, s.a.v.s.

Džematski odbor na čelu sa mutevelijom hadži Esedom Alijevićem i imamom džemata hfz. mr. Maidom ef. Ibrahimovićem pobrinuli su se da naša omladina poslije radionice ima druženje i zakusku koja je pripremljena za sve prisutne. Posjeta na ovoj radionici je bila na zavidnom nivou. Nastojat ćemo u budućnosti da razvijamo „Mrežu mladih“ , da se umrežavamo i postajemo što jači na ovom planu.

Imam džemata Soukbunar:  hfz. mr. Maid-ef. Ibrahimović