Total
0
Shares

U nedjelju, 28.10.2018. godine ženski aktivizam džemata Teftedarin do, ugostio je druženje žena džemata Vogošća i Zabrđe. Tom prilikom predavanje na temu: „Doprinos žena u IZ kroz socijalne aktivnosti“ održala je prof. Amela Brdar.

Govoreći o radu i uključenosti žena kroz različite vidove aktivnosti, posebno je naglasila značaj i veličinu  socijalnih radnji u našim džematima. Humanitarne akcije, posjete starim i iznemoglim osobama, posjeta bolesnima, briga o jetimima, samo su djelom od aktivnosti koje nam preporučuje naš poslanik Muhammed a.s. Ukazati pomoć osobi u nevolji, te biti razlogom nečijeg osmjeha na licu, može značiti prevagu dobrih djela na mizan tereziji.

Cjelokupno druženje je upotpunjeno učenjem ilahija muallima Enise Meštrovac, Senide Balić i Amele Brdar. Zahvaljujemo se muallimama hfz. Hajri Zulum i Zehri Mešanović koje su se odazvale našem pozivu, te dale svoj doprinos upoznavanju i zbližavanju naših džematlijki. Druženje je rezultiralo novim prijateljstvima i poznanstvima, koje će aBd svjedočiti ljubavi u Njegovo ime. Zakusku poslije predavanja spremile su hanume džemata Teftedarin do.

Pripremila: muallima Sumeja Sultanović