Total
0
Shares

Džematlije Sarač Ismailove džamije i Nakšibendijske tekije “Mejtaš” u saradnji sa časnim sestrama Samostana Sv. Josip u Sarajevu 29.10.2018. osigurali su osnovne uvjete za život petočlanoj porodici Azinović iz Sarajeva čiji je domaćin bio pripadnik Armije BiH od prvog dana agresije. Obezbjedili su im drva za zimu (7 metara), isplatili dug za struju, kupili veš-mašinu i osnovne prehrambene artikle koji su im bili prijeko potrebni.

U realizaciji ovog projekta su učestvovale časne sestre Samostana Sv. Josip predvođene s. M. Leonardom Pirner te džemat Sarač Ismailove džamije i Nakšibendijske tekije “Mejtaš” koje je predvodio imam Sarač Ismailove džamije mr. Zajim-ef. Kruško.

U blizini džamije u krugu 100m se nalazi i Sarač Ismailova džamija i Katolički školski centar sa Samostanom i crkvom te Jevrejska sinagoga i ovo je odličan primjer međureligijske saradnje u gradu Sarajevu.

Iskreno se zahvaljujemo se svima onima koji su podržali ovaj projekat!

Neka ovo bude poučan primjer o ljudskosti i vraćanju osmjeha na lice djeteta koji objašnjava kako izgledaju ruke njegove majke koja pere suđe 10 sati dnevno u firmi za samo 10KM!