Total
79
Shares

SARAJEVO, 28. decembar – Dana 28. 12. 2018. godine, u džematu Sedrenik je održano omladinsko sijelo kojem  je prisustvovala omladina sa područja općine Stari Grad, a koja djeluje u okviru Mreže mladih MIZ Sarajevo. Na samome početku obratio se domaćin ovog druženja mr. Suad-ef. Balić, koji je poselamio prisutnu omladinu i njihove imame i muallime, zaželio im toplu dobrodošlicu te ukratko ih upoznao sa historijatom ovog džemata.

Kratko predavanje je održao Šerif-ef. Delić, imam u džematu Carina na Vratniku, govoreći  o izazovima i iskušenjima kojima je izložena prije svega omladina na kraju svake kalendarske godine, o neislamskim običajima i blagdanima drugih religija.

Potom je uslijedio kviz o poznavanju života Božijih Poslanika, a cijelo druženje je popraćeno učenjem ilahija i kasida kako od vrijedne omladine tako i od strane milozvučnih glasova sarajevskih muallima: Enise Meštrovac, Dženane Delić i Senide Balić, kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo. U toku druženja nekoliko savjeta omladini uputio je i mr. Salih-ef. Meštrovac, kao i Mirsad-ef. Đerzić koordinator Mreže mladih općine Stari Grad koji je izrazio svoje zadovoljstvo i nadanje da će ovakva druženja biti početak jedne lijepe i uspješne priče.

Na kraju su najsretniji omladinci nagrađeni sa prigodnim poklonima koje je obezbjedio domaćin ovog okupljanja. Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini, momcima i djevojkama koji su se hrabro i odvažno oduprijeli mnogobrojnim izazovima i odlučili ovu večer provesti u džamijskom ambijentu u korisnom druženju. Zahvaljujemo se i imamima džemata Carina i Lubina džamija na Vratniku, zatim Almedin-ef. Kariću imamu u džematu Sumbuluša, kao i koordinatoru Mreže mladih Mirsad-ef. Đerziću. Da Allah bude zadovoljan i ukabuli ovaj trud i hizmet kojeg su uložili  domaćini – sedrenička omladina na čelu sa svojim imamom Suad-ef. i muallimom Senidom Balić.