Total
47
Shares

Povodom 12. rebiu-l-evvela u džematu Blagovac, u subotu 17. novembra poslije akšam-namaza proučen je mevlud i održano predavanje.

Pred prepunom džamijom mevludski program su pored imama džemata Edin-ef. Mrkulića, izveli imami Alija-ef. Buljubašić, hafiz Jusuf-ef. Karaman, Džemal-ef. Hafizović, Zahid-ef. Mujkanović, Salih-ef. Ćato, Nedžad-ef. Botić, Haris-ef. Zulović, Muslija-ef. Čeliković i Faruk-ef. Efendić.

Zanimljivo i nadahnuto predavanje tom prilikom održao je hafiz Hikmet-ef. Džanko. Nakon mevludskog programa svi prisutni počastili su se onim što su džematlije i Džematski odbor pripremili povodom ovog velikog mubareka.

Posjeta džematu, Mreža mladih

U nedjelju 9. decembra omladina ovog džemata koja djeluje u sastavu Mreže mladih Vogošća, na čelu sa svojim imamom za kraj mjeseca rebiu-l-evvela odlučila je obradovati svoje džematlije jednom skromnom hedijom koje su obezbjedili svojim vlastitim novčanim prilozima.

Džematlije Blagovca bile su oduševljene ovim postupkom omladine, te istovremeno i ponosni što u njihovom susjedstvu stasava nova generacija mladih koji će ako Bog da, slijedeći Poslanika a.s. i učeći od njega biti uzorni vjernici i dobri ljudi.

Ovim putem oni najavljuju i nove projekte jer kako kažu njihov moto je biti vezan za džamiju i od koristi džematu.