4
View Post

Džemat Donji Hadžići: Mevlud i kviz o Muhammedu s.a.v.s.

U džematu Donji Hadžići u nedjelju 09.12.2018. godine  polaznici mektepske nastave proučili su mevlud. U mevludu je učestvovalo preko 50 djece. Nakon mevluda djeca su bila učesnici kviza znanja o Poslaniku s.a.v.s. Ovaj kviz je način da djeca dodatno nauče o Poslaniku a.s., te svakako dobar metod da se i odrasli prisjete detalja iz sire.
Share
27
View Post

Večeri muslimanske duhovnosti u ispunjenoj Skenderiji okončana 14. manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”

U subotu 08. decembra 2018. godine pred nekoliko hiljada posjetilaca u dvorani “Mirza Delibašić”, KSC Skenderija, upriličena je posljednja aktivnost 14. po redu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku  “Selam, ya Resulallah”, pod nazivom Večer muslimanske duhovnosti.
Share
9
View Post

Bogate aktivnosti imama općine Hadžići u toku mjeseca rebiu-l-evvela

Na području općine Hadžići, imami zajedno sa džematlijama upriličili su trinaest mevludskih manifestacija i to u džematima: Binježevo, Donji Hadžići, Miševići, Grivići, Ljubovčići, Pazarić, Tarčin, Raštelica i Trzanj te džematskim punktovima: Osenik, Žunovnica, Kasetići i Vukovići.
Share