Total
99
Shares

SARAJEVO, 02. decembar – U nedjelju 02. decembra 2018. godine / 24. rebiu-l-evvela 1440. H. godine, u džematu Nahorevo proučen je mevlud povodom rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda, s.a.v.s.

Dobrodošlicu svim prisutnim iskazao je imam džemata Nahorevo, mr. Muhidin ef. Topčagić, koji je održao i predavanje, a prigodan mevludski program su izveli vrijedni polaznici mektebske pouke džemata Nahorevo i naš vrijedni koordinator Mreže mladih, Haris Pandžić, svršenik Gazi Husrev-begove medrese.

Ovom mevludu je prisustvovao veliki broj vjernica i vjernika koji su mogli uživati u ilahijama, mevludu i recitacijama koje su izvodili polaznici mekteba Nahorevo. Mekteblije su svojom izvedbom mevludskog programa kod prisutnih džematlija budili posebne emocije.

Poslije mevluda upriličeno je prigodno druženje uz mevludsko šerbe i slatko koje su za prisutne džematlije pripremile vrijedne hanume našeg džemata. Molimo Allaha, dž.š., da nagradi sve one koji su dali doprinos u organizaciji i učešću ovog mevluda.