Total
34
Shares

SARAJEVO, 07. decembar – U petak, 07. decembra.2018. godine/ 29. rebiu-l- evvela 1440. H. godine u mesdžidu Cicin Han upriličen je mevlud povodom rođenja posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda, s.a.v.s. Organizator je bio Džematski odbor sa džematlijama iz džemata Soukbunar.

Dobrodošlicu svim prisutnim uputio je imam džemata Soukbunar, hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović. Mevludski program su izveli imami MIZ Sarajevo i polaznici mektebske pouke iz džemata. Polaznici mekteba su s ljubavlju čitali ajete i hadise o Božijem Poslaniku, s.a.v.s. Roditelji su bili najsretniji, jer su njihova djeca bila učesnici ovoga mevluda.

Predavanje o Poslaniku, s.a.v.s., održao je stručni saradnik u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske Zajednice u BiH, prof. Bahrudin ef. Čolo, a dovu je proučio Dženan ef. Šljivo. Džematlije su uložile svoj trud kako bi mevlud bio organizovan na najbolji način.

Treba spomenuti kako je ovo bio prvi mevlud proučen ovim povodom u mesdžidu Cicin Han, otkako je sagrađen. Molimo Allaha, dž.š., da nagradi sve one koji su bili sebebom da se održi ovaj mevlud.