Total
128
Shares

Na području općine Hadžići, imami zajedno sa džematlijama upriličili su trinaest mevludskih manifestacija i to u džematima: Binježevo, Donji Hadžići, Miševići, Grivići, Ljubovčići, Pazarić, Tarčin, Raštelica i Trzanj te džematskim punktovima: Osenik, Žunovnica, Kasetići i Vukovići.

Mevludski program i ilahije izvodili su imami, a svaki od njih imao je zaduženje da kazuje i vazi-nasihat u jednom od džemata. U okviru ovih događanja uključena je bila i Mreža mladih – Hadžići, čiji članovi su izveli kratku predstavu “JETIM” u Multimedijalnoj sali u Hadžićima.

Pored imama vazove su kazivali i predavanja održali i glavni imam dr. hfz. Kenan ef. Musić, te hfz. Ammar Bašić. Posebnu draž ovih programa činile su prepune džamije, što lokalnih, tako i posjetilaca iz drugih općina.

Svake večeri poslije programa upriličena su i zajednička druženja uz zakuske i kahvu, za koje su se potrudili članovi džematskih odbora. Veliki i vrijedan projekat koji je osim druženja imao za cilj i razvijanje svijesti o brizi prema jetimima i siromašnoj populaciji društva, te jačanje mevludske tradicije i očuvanja vrijednosti vjere na ovim prostorima.