27
View Post

Večeri muslimanske duhovnosti u ispunjenoj Skenderiji okončana 14. manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”

U subotu 08. decembra 2018. godine pred nekoliko hiljada posjetilaca u dvorani “Mirza Delibašić”, KSC Skenderija, upriličena je posljednja aktivnost 14. po redu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku  “Selam, ya Resulallah”, pod nazivom Večer muslimanske duhovnosti.
Share
9
View Post

Bogate aktivnosti imama općine Hadžići u toku mjeseca rebiu-l-evvela

Na području općine Hadžići, imami zajedno sa džematlijama upriličili su trinaest mevludskih manifestacija i to u džematima: Binježevo, Donji Hadžići, Miševići, Grivići, Ljubovčići, Pazarić, Tarčin, Raštelica i Trzanj te džematskim punktovima: Osenik, Žunovnica, Kasetići i Vukovići.
Share
20
View Post

Promocija braka i porodice sa mladim bračnim parovima

U Domu mladih KSC Skenderija u petak 07. decembra održano je prigodno druženje za mlade bračne parove koji su vjerski vjenčali u toku 2017. godine. Ovo je jedan od novih sadržaja u okviru ovogodišnje, 14. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, koji je održan pod nazivom “Promocija braka i porodice”.
Share